حصريا احلى الباباز

الباباز

للتخمير
75 ج حليب – 15 ج خميرة – 20 ج سكر – 100 ج دقيق)
العجينة
(25 ج حليب – 15 ج خميرة – 20 ج سكر – 175 ج دقيق – 5 ج ملح
90 ج ذبدة سايحة – 200 ج بيض (4 بيضات)
العسل (الشيرة)
كيلو ماء – كيلو سكر – 3 عصير برتقال – 2 عصير ليمون
للديكور
باسترى كريم – فريش كريم – جيلى تلميع
الطريقة
نضع فى الخلاط مقادير العجينة المكتوبة فوق وبعدين
نذوب الحليب والخميرة والسكر كويس ثم نضعه على الدقيق فى الخلاطلحد ما يتخلطوا مع بعض كويس جدا(اللى هما مقادير التخمير)
واتركه يخمر شوية حوالى نص ساعه وبعد مايخمر اقلبه بايدى علشان اموت الخميرة
اضع عليها الذبدة السايحة والبيض بيضة بيضة فى الخلاط وهو شغال لمدة عشر دقايق
لحد ماتلاقيها بقيت زى الاستك بتمط معاكى
اجهز الفورمة او قوالب صغيرة وادهنها بالذبدة وارشها بالدقيق ونضع العجينة لحد نص القالب
فقط ثم اغطيها ونتركها تخمر فى مكان دافىء لحد ماتعلى لفوق
ندخلها الفرن على درجة 90 لمدة 45 دقيقة وبعد ماتطلع اقلبها
واقطع بالسكينة الوش اللى فوق واسقيها كويس قوى قوى بالعسل الساخن وبعدين اضع الجزء اللى قطعناه تانى فوق القالب واسيبها تشرب العسل ولازم تتاكدى انها شربت عسل كويس
نقلب القالب فى طبق التقديم ونلمعه بالفرشاى بجيلى التلميع ثم نزوقها
بالكريمة والفاكهة

شارك الموضوع :

إرسال تعليق

تعليقكـ يهــمنــا (*_-)

 
Support : © 2012 مدونه شات شباب كول 2012 .
افلام كوميدية-افلام دراما-افلام رومانسية-افلام اكشن-مشاهدة افلام اجنبي-افلام كارتون-افلام وثائقية-افلام اون لاين-افلام ممنوعة-افلام قديمة-افلام هندي-مشاهدة مسرحيات-افلام مغربية-افلام تونسية-مشاهدة افلام عربي كورة لاين نقل مباشر بث مباشر لجميع الدوريات العالمية الدوري الاسباني الدوري الايطالي الدوري الانجليزي الدوري السعودي دوري ابطال اوروبا دوري ابطال اسيا/ حقوق النشر محفوظة